ΕΕ: Ο χρόνος για το Brexit «πιέζει» – Συνάντηση Μέι με τους υπουργούς της

Σε δηλώσεις του νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποίησε νωρίτερα τη Βρετανία ότι η χώρα έχει αφήσει αναπάντητα ακόμα πολλά ερωτήματα γύρω από την διαδικασία εξόδου της από το μπλοκ, προειδοποιώντας παράλληλα το Λονδίνο ότι ο χρόνος εξαντλείται.

propoli

Ο Μπαρνιέ, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες αναφορικά με τις διαδικασίες που αφορούν τις διαπραγματεύσεις γύρω από τη διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε μια σειρά από ζητήματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισε τη προστασία των δεδομένων και τη συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

«Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα και πολύ λίγες απαντήσεις», δήλωσε ο Μπαρνιέ. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Το Συμβούλιο του Οκτωβρίου πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη συνοχή της βρετανικής κυβέρνησης, αναμένεται να συναντηθεί στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής της, προκειμένου να χαράξουν από κοινού το μέλλον της Βρετανίας εκτός Ευρώπης. Η σύσκεψη που αναμένεται να είναι μακρά, γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οι υπουργοί δεν διαθέτουν μαζί τους, ούτε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε δηλώσεις της, αναφορικά με αυτή τη μαραθώνια συνεδρίαση, η Μέι ανέφερε ότι «το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Τσέκερς…για να συμφωνήσει τη μορφή της μελλοντικής μας σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράττοντας αυτό, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία – και ένα καθήκον».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή το κείμενο 100 σελίδων της Μέι που αφορά το Brexit, πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπουργούς υπέρ του Brexit προκειμένου να οργανώσουν μια αντεπίθεση.

Loading