Εκκένωση εμπορικού κέντρου στην Νότια Αφρική – Πληροφορίες για βόμβα

Στην εκκένωση εμπορικού κέντρου, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Νότια Αφρική, του Mall of Africa, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, ύστερα από πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο.

propoli

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Γιοχάνεσμπουργκ και την Πρετόρια, ενώ διαθέτει στο σύνολο περίπου 300 καταστήματα, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικού εμπορίου στον κόσμο.

«Υπήρξε μια απειλή για βόμβα και η αστυνομία πήγε εκεί για να ερευνήσει τον χώρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Γκαουτένγκ, Λουνγκέλο Ντλαμίνι, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Το Mall of Africa εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2016 και προσελκύει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, στην πιο ανεπτυγμένη οικονομία της Αφρικής.

Παράλληλα, ένα παρόμοιο περιστατικό εκκένωσης εμπορικού κέντρου στην χώρα εξαιτίας απειλής για βόμβα, εξελίχθηκε στο εμπορικό κέντρο Sandton City, στο Γιοχάνεσμπουργκ, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το Mall of Africa. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ωστόσο οι αρχές διέψευσαν εν τέλει την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο.

Loading