Επίθεση του συριακού στρατού με ελικόπτερα στα νοτιοδυτικά της χώρας

Συνέχεια στις εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία, αποκάλυψαν νωρίτερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έναν αντάρτη, αλλά και έναν παρατηρητή του πολέμου.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σήμερα με ελικόπτερα τα οποία έριξαν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στην πόλη Ντεράα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Παράλληλα, πέρα από τα βαρέλια, τα ελικόπτερα φέρονται να πέταξαν από τον αέρα και φέιγ-βολάν τα οποία καλούσαν το κόσμο της περιοχής να «διώξουν με τις κλωτσιές τους τρομοκράτες όπως έκαναν τα αδέλφια σας στην Ανατολική Γούτα».

Σημειώνεται, πως στην περιοχή, είναι σε ισχύ συμφωνία που αφορά την αποκλιμάκωση της έντασης, η οποία έχει συνηφθεί από τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Ρωσία. Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ, αλλά και τη Ρωσία ότι σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας οι ΗΠΑ θα απαντήσουν δυναμικά, είδηση την οποία καταρρίπτουν οι αντάρτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν στρατιωτική βοήθεια.

Από την πλευρά της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο είδησεων RIA, ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, αναφερόμενος στο ζήτημα δήλωσε πως ελπίζει να συζητηθεί σύντομα το θέμα της νοτιδυτικής Συρίας μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και χωριστά με την Ιορδανία.

Loading