«Η Μέι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των υπουργών της για το Brexit»

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι η Τερέζα Μέι συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, σε σχέση με τους χειρισμούς της για το Brexit, των κορυφαίων υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης.

propoli

Στις συγκεκριμένες δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος της Μέι ενόψει των συνομιλιών των κορυφαίων υπουργών της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ένωση. Σημειώνεται δε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες των χωρών-μελών είχαν απορρίψει τις προτάσεις της Μέι για το Brexit.

«Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντήσει τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι είναι βαθιά διχασμένο για την κατεύθυνση που θα πρέπει να λάβουν οι συνομιλίες με την ΕΕ, με όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού της για το Brexit, να πραγματοποιούν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα με βάση μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Loading