Ισραήλ: Ακυρώνει το ταξίδι στην Κολομβία λόγω…Γάζας ο Νετανιάχου

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ακύρωσε το προγραμματισμένο για την ερχόμενη εβδομάδα ταξίδι του στη Κολομβία λόγω της έντασης που επικρατεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

propoli

Όπως τόνισε ο αξιωματούχος, ο Νετανιάχου επρόκειτο να επισκεφθεί τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όμως δεν θα το κάνει, καθώς η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας είναι τεταμένη τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Άμυνας, Άβινγκτορ Λίμπερμαν, τόνισε ότι ζήτησε να ανασταλούν όλες οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέχρι νεοτέρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της συνέχισης του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του συνοριακού φράκτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αβ. Λίμπερμαν.

Να σημειωθεί ότι επί τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα από την 30η Μάρτη και μετά, κάθε Παρασκευή σημειώνονται ταραχές στα σύνορα εξαιτίας διαδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών, όπως και ένας στρατιώτης.

Loading