Μεξικό: 16 νεκροί λόγω έκρηξης σε αποθήκη πυροτεχνημάτων

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τούλτεπεκ στο Βόρειο Μεξικό, όταν εξερράγη αποθήκη πυροτεχνημάτων. Πρόκειται για ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θανατηφόρων δυστυχημάτων στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή για την κατασκευή πυροτεχνημάτων.

propoli

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμος στέλεχος της κυβέρνησης της Πολιτείας του Μεξικού, Αλεχάντρο Οσούνα, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται περαστικοί και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν για βοήθεια μετά την πρώτη έκρηξη.

Μεγάλο το ιστορικό παρόμοιων δυστυχημάτων

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού, Αλφρέδο δελ Μάσο, αποκάλυψε ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας να μεταβούν αμέσως στην περιοχή για να βοηθήσουν τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Όπως προαναφέραμε, το ιστορικό τέτοιου είδους δυστυχημάτων στην περιοχή είναι μεγάλο. Το Δεκέμβριο του 2016, από έκρηξη στη μεγαλύτερη αγορά πυροτεχνημάτων της χώρας σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι και άλλοι 70 τραυματίστηκαν. Πριν από έναν μήνα, στις 6 Ιουνίου, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από παρόμοια έκρηξη στο Τούλτεπεκ.

Loading