Φωτ. αρχείου

Νεκρός ένας ακόμα Παλαιστίνιος στη Γάζα – Είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ένας ακόμα νεαρός Παλαιστίνιος διαδηλωτής έρχεται να προστεθεί στην λίστα των διαδηλωτών που έχουν πέσει νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Λωρίδα της Γάζας.

propoli

Πρόκειται για τον 21χρονο Άχμεντ αλ-Άσι, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στις 8 Ιουνίου ενώ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ανατολικά του Χαν Γιούνες κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο θάνατος ενός ακόμα διαδηλωτή, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ατόμων στους 130, που έπεσαν νεκροί κατά τις συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας, από τις 30               Μαρτίου, διαδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο στην ισραηλινή επεκτατικότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την πόλη ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Ισραήλ, επιρρίπτει την ευθύνη για την χρησιμοποίηση πραγματικών σφαιρών ενάντια στους διαδηλωτές, στην Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ελέγχει τον θύλακα, καθώς επικαλείται λόγους προστασίας τόσο των κρατικών συνόρων, όσο και του άμαχου πληθυσμού εντός του Ισραήλ.

Loading