Οι Τούρκοι ψάχνουν σε live το σαουδαραβικό προξενείο (vd)

Η τουρκική αστυνομία εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, όπως φαίνεται από τις τηλεοπτικές εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά.

propoli

Οι Τούρκοι ψάχνουν σε απευθείας μετάδοση το σαουδαραβικό προξενείο
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και οι καταγγελίες ότι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχουν οδηγήσει το Ριάντ σε τροχιά σύγκρουσης με την Δύση.

Στέλνει τον Πομπέο η Ουάσιγκτον

Σε μία ένδειξη του πόσο σοβαρή θεωρείται η υπόθεση, η Ουάσιγκτον στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στο Ριάντ, ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανό πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Σαλμάν, ο οποίος αρνήθηκε την όποια γνώση για το τι συνέβη στον Κασόγκι.

Η τουρκική αστυνομία εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
Ραγδαίες προβλέπονται οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας ότι έχει στην κατοχή της ηχητικό υλικό, που αποδεικνύει ότι ο δημοσιογράφος που αγνοείται δολοφονήθηκε στο προξενείο της Κωνταντινούπολης.

Νωρίτερα, το βασίλειο των Σαούντ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν το προξενείο, δύο εβδομάδες αφότου ο Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε στο χώρο και δεν ξαναβγήκε ποτέ. Είχαν προηγηθεί απειλές για εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια, αλλά και πληροφορίες που ήθελαν την Σαουδική Αραβία να αναστέλει μεγάλο επενδυτικό συνέδριο, που είχε οργανώσει εδώ και καιρό.

Loading