Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας στο πλήγμα κατά του Anadolu στη Γάζα

Οι αεροπορικές επιδρομές, με τι οποίες απάντησε ο ισραηλινός στρατός στο μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξαν μεταξύ άλλων και τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

propoli

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις και διεμήνυσε πως το Anadolu θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο για τις ισραηλινές ωμότητες.

«Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις ωμότητες στη Γάζα και άλλες περιοχές της Παλαιστίνης παρά τις επιθέσεις αυτές» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Anadolu σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να να ενημερώνουμε για τον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης και την επιθετικότητα του Ισραήλ. Κάλεσε δε τους διεθνείς οργανισμούς να σπάσουν τη σιωπή τους σχετικά με τις ισραηλινές επιθέσεις.

Ακόμη δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι, ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ, και ο υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν, εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης του Ισραήλ, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει απέναντι στις «δυσανάλογες ισραηλινές ενέργειες» στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να επικρατήσει ηρεμία στην Γάζα, καλώντας για την άμεση αποκλικάμωση της κατάστασης.

Πηγή: Reuters

Loading