Φωτ. Αρχείου

Ο Κόντε απαντά στον Μοσκοβισί για τα σχόλια περί ξενοφοβίας στην Ιταλία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, έδωσε την δική του απάντηση στις κατηγορίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ιταλίας, ότι διακατέχεται από ξενοφοβικά και ευρωσκεπτικιστικά ένστικτα.

propoli

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει πρόβλημα ξενοφοβίας. Το πρόβλημα είναι ότι, την τελευταία περίοδο, η ευρωπαϊκή ιθύνουσα τάξη έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, με τις δηλώσεις του καθησύχασε την κοινή γνώμη ότι έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία κάλυψη για όλα τα κύρια μέτρα του νέου κρατικού προϋπολογισμού: για το εισόδημα του πολίτη, την μείωση της συντάξιμης ηλικίας και της φορολογικής πίεσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, ανακοίνωσε ότι για την στήριξη ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων θα διατεθούν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, στις δηλώσεις του μείωσε το σχετικό ποσό στα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, και αυξάνει στα δέκα δισεκατομμύρια (από τα αρχικά οκτώ) την αναγκαία κάλυψη για την μείωση της συντάξιμης ηλικίας.

Loading