Ο πρωθυπουργός Τριντό παραδέχθηκε ότι είχε θωπεύσει μια δημοσιογράφο

Στο στόχαστρο της κριτικής του καναδικού Τύπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, υποστηρικτής του φεμινιστικού κινήματος.

propoli

Δέχεται έντονη κριτική για κάτι που είχε συμβεί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Κρέστον της Βρετανικής Κολομβίας πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Χθες για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι το 2000 είχε ζητήσει συγγνώμη σε μια γυναίκα, η οποία τον είχε κατηγορήσει ότι την είχε θωπεύσει.

Επέμεινε όμως, ότι δεν αισθάνεται να έχει κάτι μεμπτό.

Η κυβέρνηση του Τριντό επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο νόμου κατά της παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο

Σε σχόλια που έκανε κατά τον εορτασμό της Ημέρας Καναδά ο πρωθυπουργός δήλωσε πώς “δεν θυμάται κανένα αρνητικό περιστατικό εκείνη την ημέρα”.

Χθες όμως έσπευσε να προσθέσει ότι “είχε ζητήσει συγγνώμη την ίδια στιγμή” χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η κατηγορία

Σε άρθρο που είχε δημοσιευτεί το 2000 στην τοπική εφημερίδα Creston Valley Advance, ο Τριντό είχε ζητήσει συγγνώμη από μια δημοσιογράφο επειδή την “άγγιξε” με ανάρμοστο τρόπο.

Η κατηγορία επανήλθε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα όταν ο καναδός πολιτικός σχολιαστής Γουόρεν Κινσέλα ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του άρθρου με hashtag #MeToo.

Υπενθυμίζεται ότι μετά αποκαλύψεις γυναικών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση δημιουργήθηκε το κίνημα #MeToo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Σκέφτηκα πολύ καλά αυτά που θυμάμαι από εκείνο το περιστατικό πριν από σχεδόν 20 χρόνια και πάλι αισθάνομαι, είμαι βέβαιος, ότι δεν ενήργησα ανάρμοστα”, δήλωσε ο Τριντό.

Ο Τριντό κατέληξε ότι η εν λόγω γυναίκα πιθανόν να έχει δώσει εντελώς διαφορετική ερμηνεία αυτού που συνέβη τον Αύγουστο του 2000.

Την εποχή του περιστατικού ο Τριντό δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά ήταν γνωστός ως ο γιος του πρωθυπουργού Πιερ Τριντό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading