Ο Σάντσεθ δεν εργάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, μπορεί να μην κάνει φέτος διακοπές, όμως τούτο δε συνεπάγεται πως θα εργάζεται νυχθημερόν για την επίτευξη μίας συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τους ηγέτες των κύριων κομμάτων μέσα στον Αύγουστο.

propoli

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Σάντσεθ προτίθεται να ολοκληρώσει πρώτα τους κύκλους επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, κατόπιν θα εκπονήσει τις προγραμματικές προτάσεις του και αφού ξεκουραστεί για λίγο πέριξ του Δεκαπενταύγουστου, τότε θα σκεφθεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να έλθει σε επαφή με τους ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Πάβλο Κασάδο, των Ciudadanos Άλβερτ Ριβέρα -που ωστόσο έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί συνάντησή τους-και των Podemos Πάβ λο Ιγκλέσιας.

Μολονότι σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Σάντσεθ με την αριστερή παράταξη των Compromis της Βαλένθιας, ο Σάντσεθ εξακολουθεί να μην έχει δώσει σαφή μηνύματα προς το κόμμα του Ιγκλέσιας ότι το θεωρεί ως προνομιακό συνομιλητή στην προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο.

Πάντως, στους Podemos εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Σάντσεθ δεν θα επαναλάβει «την ανευθυνότητα να μη διαπραγματευθεί με τα άλλα κόμματα και να θελήσει να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό μέσα σε ένα τριήμερο. Η κυβέρνηση της Ισπανίας και τα προβλήματα του λαού της είναι πολύ σοβαρά πράγματα», τονίζουν πηγές του κόμματος.

Πηγή: El Publico

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading