Πήγε να… παραδώσει τα όπλα και συνελήφθη!

Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών για κλοπή σε βάρος μιας Αμερικανίδας που αφαίρεσε τα όπλα του βίαιου συζύγου της, με τον οποίο παίρνει διαζύγιο, για να τα παραδώσει στην αστυνομία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στις ΗΠΑ.

propoli

Η Κόρτνι Έρμπι, 32 ετών, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα για να παραδώσει τα όπλα του συζύγου του, διότι όπως είπε φοβόταν ότι θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον της ίδιας ή των δύο παιδιών τους. Την προηγουμένη, έπειτα από μια συνάντησή τους ενόψει του διαζυγίου τους, ο Τζόζεφ Έρμπι αποπειράθηκε με το αυτοκίνητό του να σπρώξει εκείνο της συζύγου του και να το βγάλει από τον δρόμο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lakeland Ledger.

Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πολύ σύντομα υπό περιοριστικούς όρους, ένας από τους οποίους ήταν να παραδώσει τα όπλα του στην αστυνομία. Η σύζυγός του, ούσα πεπεισμένη ότι δεν επρόκειτο να εκπληρώσει αυτόν τον όρο, μπήκε στο σπίτι τους και τα πήρε για να τα παραδώσει εκείνη.

Αλλά, όταν πήγε στο τμήμα, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε να της κάνει μήνυση για διάρρηξη και κλοπή. Συνελήφθη και της ασκήθηκαν αμέσως κατηγορίες· πέρασε έξι νύχτες στο κρατητήριο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και επέφερε ακόμα και παρέμβαση σημαντικών πολιτικών προσώπων υπέρ της συγκεκριμένης γυναίκας.

Loading