Ο πάπας απαντά στις κατηγορίες για συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας

Σε έντονη σύγκρουση εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, έχει εξελιχθεί το ζήτημα των κατηγοριών που απηύθυνε ο πρώην αποστολικός νούντσιος, που εκπροσωπεί το Βατικανό στις Ηνωμένες Πολιτείες, Κάρλο Μαρία Βιγκανό, στον πάπα Φραγκίσκο, περί συγκάλυψης υποθέσεων παιδεραστίας, υψηλόβαθμων κληρικών.

propoli

Νωρίτερα, ο ποντίφικας στο τέλος της καθιερωμένης λειτουργίας στoν ξενώνα της Αγίας Μάρθας, μέσα στο Βατικανό, αποφάσισε να απαντήσει εμμέσως στον Βιγκανό, αποφεύγοντας ωστόσο να τον αναφέρει.

«Η αλήθεια χαρακτηρίζεται από πραότητα, η αλήθεια είναι σιωπηλή. Με όσους επιζητούν μόνον το σκάνδαλο και τον διχασμό, ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε, είναι εκείνος της προσευχής και την σιωπής», δήλωσε ο πάπας.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο, για να θυμίσει ότι «ο διάβολος δρα με στόχο να διασπάσει την ενότητα της οικογένειας και του λαού». Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι πρόκειται για σαφή αναφορά στις κατηγορίες του πρώην αποστολικού νούντσιου, ο οποίος έφτασε να ζητήσει και την παραίτηση του Φραγκίσκου.

Loading