Πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Σαλμάν στο περιθώριο της G20

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο περιθώριο της συνόδου G20 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή.

propoli

Ο Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ότι «κοιτάζουμε το πρόγραμμα. Είναι πιθανόν(σσ να πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερντογάν-μπιν Σαλμάν».

Θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στα τέλη Οκτωβρίου, στη μοναδική γνωστή απευθείας επικοινωνία τους μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει κατηγορήσει ποτέ ανοικτά τον πρίγκιπα διάδοχο. Υποστηρίζει, εντούτοις, ότι η διαταγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου φθάνει στα «υψηλότερα επίπεδα» του σαουδαραβικού κράτους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είχε οποιαδήποτε ευθύνη ο βασιλιάς Σαλμάν.

Loading