«Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό», το σχόλιο του Μακρόν για την υπόθεση Μπεναλά

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σχολίασε νωρίτερα την υπόθεση Μπεναλά, δηλαδή ενός στενού συνεργάτη του ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση βίας, πως «πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό».

propoli

Μόλις την Τετάρτη, ο Μακρόν είχε εξαπολύσει βαριά επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτήν την υπόθεση υποστηρίζοντας πως «έχουν πει πολλές βλακείες γι’αυτήν την υπόθεση».

Αυτή τη φορά, μιλώντας σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου κατά την διάρκεια μετάβασής του στη νοτιοδυτική Γαλλία όπου μετέβαινε προκειμένου να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών.

«Είπα ό,τι είχα να πω, δηλαδή ότι πιστεύω ότι πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Και ότι για πολλούς πρόκειται για μια τρικυμία εν κρανίω. Εμένα αυτό δεν με αγγίζει πολύ, μην ανησυχείτε, να, είμαι εδώ μαζί με τους συμπολίτες μου», σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μάλιστα, η κάμερα του Γαλλικού Πρακτορείου κατέγραψε και τη στιγμή, που ένας παρευρισκόμενος τον αποκάλεσε «Μανού» με τον Γάλλο πρόεδρο να του απαντάει «Α, όχι, μην με προκαλείτε!», φέρνοντας μνήμες από μια συνάντηση του Γάλλου προέδρου με έναν νεαρό έφηβο, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει και αυτός με αυτό το παρατσούκλι.

Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανώς προσβεβλημένος είχε συμβουλέψει τον νεαρό να τον αποκαλεί «κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας ή κύριο».

«Την ημέρα που θα θελήσεις να κάνεις επανάσταση, να φροντίσεις πρώτα να έχεις πάρει δίπλωμα και να μπορείς να συντηρήσεις μόνος τον εαυτό σου, σύμφωνοι; Και τότε να πας να κάνεις μάθημα στους άλλους», του είχε πει χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Loading