«Σαρώνει» η ανεργία στους νέους στην Ρωσία – Οι μισοί άνεργοι είναι νέοι

«Σαρώνει» η ανεργία στους νέους ηλικίας μεταξύ 20 έως 30 ετών στην Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι περίπου ένας στους δύο ανέργους στην Ρωσία εντάσσεται σε αυτό το ηλικιακό πλαίσιο.

propoli

Η Γκολίκοβα μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων πέραν της ανεργίας, γνωστοποίησε και ορισμένα άλλα στατιστικά που έχει συλλέξει η ρωσική κυβέρνηση αναφορικά με τον ιατρικό τομέα.

«Μεταξύ των ανέργων την παρούσα στιγμή υπερτερούν τα άτομα ηλικίας 20-34 ετών. Το 48,7% του συνόλου των ανέργων εκπροσωπείται από άτομα αυτής της ηλικίας» δήλωσε η Γκόλικοβα.

Παράλληλα όμως, η ίδια παραδέχθηκε και την έλλειψη των στατιστικών στην χώρα γύρω από τις ασθένειες σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό πλαίσιο. «Η στατιστική στην Ρωσία δεν διαθέτει στοιχεία για τις ασθένειες και την θνησιμότητα στις ηλικίες των 50-60 ετών για τις γυναίκες και 60-65 ετών για τους άνδρες. Τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Loading