Σε ισόβια καταδικάστηκε ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε τη Στοκχόλμη

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο τρομοκράτης Ραχμάτ Ακίλοφ, από δικαστήριο της Σουηδίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που εξαπέλυσε με φορτηγό σκοτώνοντας συνολικά πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα τον Απρίλιο του 2017.

propoli

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περιφερειακό δικαστήριο της σουηδικής πρωτεύουσα το οποίο και τον καταδίκασε, σχετικά με την υπόθεση αναφέρει ότι «o κατηγορούμενος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για τρομοκρατική ενέργεια και για τον φόνο πέντε ανθρώπων. Η ποινή του ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο ουζμπεκικής καταγωγής Ραχμάτ Ακίλο, όπως δήλωσε και στο δικαστήριο θέλησε να εκδικηθεί τη Σουηδία λόγω του πολέμου που διεξάγει ενάντια στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Για αυτό το λόγο, στις 7 Απριλίου του 2017, είχε κλέψει ένα φορτηγό το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από εστιατόριο σε περιοχή της κεντρικής Στοκχόλμης, και το οδήγησε λίγα μέτρα πιο κάτω σε κεντρικό εμπορικό πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης σκοτώνοντας δέκα άτομα. Ο ίδιος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε βενζινάδικο έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας αφού ταυτοποιήθηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Loading