Φωτογραφία Αρχείου

Η Γαλλία προτείνει τον ελλιμενισμό του Aquarius στην Μάλτα

Πηγή στο μέγαρο των Ηλυσίων, ανέφερε ότι η Γαλλία πρότεινε τον ελλιμενισμό του πλοίου Aquarius το οποίο περιπλανάται στην Μεσόγειο, στην Μάλτα, αντί της Μασσαλίας (νότια Γαλλία), όπως είχε ζητήσει αρχικά το πλήρωμα.

propoli

Το πλοίο έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerranée και διαπλέει τη Μεσόγειο για να περισυλλέξει μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν κρυφά στην Ευρώπη. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το πλοίο μεταφέρει συνολικά 58 μετανάστες τους οποίους και διέσωσε και ζητά τον άμεσο ελλιμενισμό του σε λιμάνι της Ευρώπης.

«Είμαστε σαφείς για το γεγονός ότι δεν πρέπει να περάσει τέσσερις ή πέντε μέρες στη θάλασσα (…). Πρέπει να αποβιβάσει άμεσα και σήμερα βρίσκεται κοντά στη Μάλτα», δήλωσε η πηγή αυτή η οποία ζήτησε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

«Εργαζόμαστε για μια ευρωπαϊκή λύση, όπως είχε γίνει προηγουμένως» για το Aquarius, όταν, τον Ιούνιο, το πλοίο έλαβε άδεια να αποβιβάσει τους μετανάστες στη Βαλένθια, στην Ισπανία, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες χώρες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει αποτελέσει κόκκινο πανί ανάμεσα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, κυρίως ωστόσο ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, μετά την άρνηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι να επιτρέψει στο μέλλον τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

Loading