Συνάντηση Ματαρέλα – Σαλβίνι στον απόηχο σκανδάλου υπεξαίρεσης χρημάτων

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα που απασχολούν την ιταλική κοινή γνώμη.

propoli

Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ήταν αυτά της μετανάστευσης, της κατάσχεσης αγαθών από μαφιόζικες οργανώσεις, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της κατάστασης στην Λιβύη.

Ωστόσο ο Ματαρέλα από την πλευρά του απέφυγε να συζητήσει με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών για το ζήτημα που έχει προκύψει με την δικαιοσύνη η οποία ζήτησε να κατασχεθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Λέγκας, μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ποσού ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ  από τον πρώην γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της ιταλικής προεδρίας να περάσει το μήνυμα στην ιταλική κοινή γνώμη ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος Ματαρέλα διατηρεί αμφιβολίες σε ό,τι αφορά την διαχείριση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι αμφιβολίες του προέδρου αφορούν κυρίως την πρόθεση του Ματέο Σαλβίνι, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες, να απαγορεύσει τη πρόσβαση στα λιμάνια της χώρας τόσο στα διεθνή όσο και στα ευρωπαϊκά στρατιωτικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Loading