Συνελήφθη γιατρός serial killer για 25 φόνους

Στο Οχάιο της Αμερικής, γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία 25 ασθενών του. Τους χορηγούσε μεγάλες δόσεις φαρμάκου που επέφεραν το θάνατο τους.

propoli

Ο 43χρονος ονόματι Γούιλιαμ Χάσελ δήλωσε αθώος, όμως οι δικαστές δεν πείστηκαν ενώ όρισαν εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκιση του.

Ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο Mount Carmel Health System από το 2013, όμως μετά την καταγγελία ενός συναδέλφου του απολύθηκε ενώ το συμβούλιο του νοσοκομείου του αφαίρεσε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Έπειτα από έρευνα της διέυθυνσης του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν συνολικά 35 περιπτώσεις. Όπως αποκαλύφθηκε σε 25 εξ’ αυτών των ασθενών , ο γιατρός είχε χορηγήσει μεγάλη δόση της φεντανύλης, η οποία είναι 50-100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη.

Θύματα του 43χρονου ήταν άτομα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, οι δόσεις που τους χορηγούσε ήταν μεγαλύτερες από αυτές που δίνουν συνήθως οι γιατροί μετά από επεμβάσεις.

«Δεν μπορεί να έγινε χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό από νοσοκόμες, φαρμακοποιούς…», σημείωσε ο Gerald Leeseberg, ο συνήγορος 17 εκ των οικογενειών θυμάτων που έχουν καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν επιχείρησε ποτέ να κάνει ευθανασία σε κάποιον», είπε ο συνήγορος του γιατρού, Richard Blake, ο οποίος τόνισε πως το μόνο που ήθελε ο πελάτης του ήταν να μειώσει τον πόνο των ετοιμοθάνατων ασθενών του.

Για κάθε μία από τις δολοφονίες, ο 43χρονος είναι αντιμέτωπος, όμως, με 15 έτη έως και ισόβια.

Loading