Ταγιάνι: Επικίνδυνος ο νέος δημοσιονομικός στόχος της Ιταλίας

Προειδοποίηση προς την ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Ιταλίας απηύθυνε ο ιταλικής καταγωγής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σχετικά με τον νέο δημοσιονομικό στόχο που έχει θέσει.

propoli

Μάλιστα ο Ταγιάνι, υποστήριξε ότι ο νέος αυτός στόχος μπορεί να θέσει σε σημαντικό κίνδυνο της αποταμιεύσεις των πολιτών της χώρας, οι οποίοι δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση έθεσε στόχο ένα έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για τα επόμενα τρία χρόνια, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και προκαλώντας έκπληξη στις αγορές που ανέμεναν χαμηλότερες στόχους.

«Ανησυχώ πολύ για ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία», δήλωσε ο Ταγιάνι, που είναι ένας κεντροδεξιός αντιπολιτευόμενος πολιτικός στην Ιταλία και στενός σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα σχέδια για τον προϋπολογισμό «δεν θα αυξήσουν την απασχόληση και θα δημιουργήσουν προβλήματα για τις αποταμιεύσεις των Ιταλών», δήλωσε ο Ταγιάνι.

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι για τους πολίτες, είναι ενάντια στους πολίτες», δήλωσε ο Ταγιάνι, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του, προσθέτοντας ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα «θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στον Βορρά (της Ιταλίας) χωρίς να λύνουν προβλήματα στον Νότο», που είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο τμήμα της χώρας.

Loading