Οι Καναδοί τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης της οπλοκατοχής

Μια νέα έρευνα του ινστιτούτου Nanos, ήρθε σήμερα στο φως, η οποία αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Καναδών πολιτών τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης της οπλοκατοχής των μικρών πυροβόλων όπλων.

propoli

Η απαγόρευση των συγκεκριμένων τύπου όπλων, είναι ένα μέτρο το οποίο σκοπεύει να υιοθετήσει η καναδική κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη βίαιων επεισοδίων με πυροβολισμούς.

Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με την έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CTV, σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) θα στήριζε μια τέτοια πρόταση της κυβέρνησης. Άλλο ένα 19% δήλωσε ότι βλέπει την απαγόρευση «μάλλον θετικά», αρκεί να εξαιρεθούν οι αστυνομικοί και όσοι είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια.

Αντίθετα, ένα ποσοστό 31% διαφωνεί με την απαγόρευση.

Στη γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται το 77% των κατοίκων. Μικρότερο είναι το ποσοστό που στηρίζει την πρόταση στον δυτικό Καναδά, φτάνοντας το 55%.

Ο Καναδάς, είναι από τις χώρες οι οποίες έχουν υψηλά ποσοστά σε περιστατικά ένοπλης βίας.

Το γεγονός αυτό, οδήγησε τον πρωθυπουργό της χώρας Τζάστιν Τριντό να ζητήσει από την κυβέρνησή του να εξετάσει το ενδεχόμενο της πλήρους απαγόρευσης κατοχής μικρών πυροβόλων αλλά και τουφεκιών.

Η δημοσκόπηση του Nanos διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,1%.

Loading