Τις σορούς 200 στρατιωτών από την Κορέα πήραν πίσω οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Μινεσότα, περίπου 200 σοροί αμερικανών στρατιωτών από τον πόλεμο της Κορέας έχουν επιστραφεί από την Πιονγκγιανκ στην Ουάσινγκτον, αν και οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός.

propoli

«Πήραμε πίσω τους πεσμένους στη μάχη ήρωές μας. Οι σοροί εστάλησαν σήμερα, ήδη έχουν σταλεί πίσω περίπου 200» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης μιλώντας υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ανωνυμίας τους, τόνισαν την Τρίτη ότι την επομένη η Βόρεια Κορέα θα παραδώσει ένα «μεγάλο αριθμό» σορών στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια αυτοί θα μεταφερθούν στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Χίκαμ στη Χαβάη.

Ανακοινώθηκε μετά τη Σύνοδο στη Σιγκαπούρη

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ – Ουν, ο Τραμπ τόνισε ότι ο ομόλογός του είχε συμφωνήσει να επιστρέψει τις σορούς των αμερικανών στρατιωτών.

Σ’ ότι αφορά τους αριθμούς, περίπου 7.700 αμερικανοί στρατιώτες που πολέμησαν στην Κορέα από το 1950 μέχρι το 1953 εξακολουθούν να παραμένουν αγνοούμενοι μέχρι και σήμερα, ενώ περισσότεροι από 36.500 στρατιώτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών.

Loading