Τούρκος αξιωματούχος: «Άγριος ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο Κασόγκι»

Τούρκος αξιωματούχος, ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδική Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, «σχεδιάστηκε να γίνει με άγριο τρόπο».

propoli

Κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (AKP), Ομέρ Τσελίκ, αποκάλυψε ότι έγιναν «προσπάθειες» για την συγκάλυψη της υπόθεσης.

«Αντιμετωπίζουμε κάτι που είχε σχεδιαστεί να γίνει με άγριο τρόπο και τις προσπάθειες που αναπτύχθηκαν στη συνέχεια προκειμένου να συγκαλύψουν» αυτή τη δολοφονία, δήλωσε ο Τσελίκ.

«Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έγκλημα», προσέθεσε ο Τσελίκ. «Ελπίζω πως όλα τα στοιχεία θα έρθουν στο φως της ημέρας και πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, έτσι ώστε τέτοια πράγματα να μην περάσουν ποτέ από το μυαλό κανενός», συνέχισε.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στον τομέα Σουλτανγκαζί της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν πως η αστυνομία θα ερευνήσει το όχημα.

Loading