Το 37% των Αυστριακών δεν αποδέχεται τους πρόσφυγες ως μέρος της κοινωνίας

Έπειτα από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Αυστρία για λογαριασμό της εφημερίδας Der Standard, σε σχέση με τους πρόσφυγες, αποκαλύπτεται το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των Αυστριακών φαίνεται να μην αποδέχεται τους πρόσφυγες ως κομμάτι της αυστριακής κοινωνίας.

propoli

Βάσει λοιπόν των όσων στοιχείων φέρνει στο φως η αυστριακή εφημερίδα, μόλις το 45% με 48% του αυστριακού πληθυσμού θεωρούν μέρος της αυστριακής εφημερίδας, τους πρόσφυγες οι οποίοι βρήκαν άσυλο τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Στον αντίποδα, το 37% του ποσοστού που κατέγραψε η έρευνα, φαίνεται να μην αποδέχεται τους πρόσφυγες ως μέρος της κοινωνίας. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό φαίνεται να διπλασιάζεται στους ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, που είναι και συγκυβερνών κόμμα μαζί με το Λαϊκό Κόμμα του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μάλιστα, η έρευνα καταδεικνύει, πως οι άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος, ή διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης, είναι αποδεκτοί μόνο από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων.

Τέλος, η μη αναγνώριση των προσφύγων μεταξύ των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται στον μέσο όρο του συνόλου των ψηφοφόρων, εν αντιθέσει με  το ποσοστό αναγνώρισης των προσφύγων ως τμήμα της αυστριακής κοινωνίας που είναι ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ ανθρώπων με ανώτερη μόρφωση.

Loading