«Όχι» του Βερολίνου σε οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία

Σε δηλώσεις του σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν είναι στα σχέδια του Βερολίνου η οικονομική στήριξη της Τουρκίας, η αξία της λίρας της οποίας έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της.

propoli

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η γερμανική κυβέρνηση στις 20 Αυγούστου, σχετικά με την πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας.

Υπενθυμίζεται πως η κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση ενός Αμερικανού πάστορα ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία για κατασκοπεία, και η οποία οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στην απόφαση διπλασιασμού των δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία, συνέλαβε στην δραματική πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας.

Σε δημοσίευμά της νωρίτερα η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει να χορηγήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία, σε μια ακόμη ένδειξη της επιθυμίας των δύο χωρών να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους.

«Δεν μπορείς να κάνεις πολλά από το εξωτερικό, αλλά να τονίζεις ότι η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα της», δήλωσε ένας δεύτερος Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters.

Loading