Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα

«Το bitcoin είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τρόπος μεταφοράς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και ένας τρόπος για να αποφεύγεται ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους» ανέφερε ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ

Το bitcoin καθίσταται νόμιμο νόμισμα στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Ο πρόεδρος του Κονγρέσου είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπουκέλε «Η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2020 τα εμβάσματα προς την χώρα ανήλθαν σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια

«Αυτός είναι ένας νόμος που θα θέσει το Ελ Σαλβαδόρ στο παγκόσμιο επίκεντρο, θα γίνουμε πιο ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις» δήλωσε ο Ρόμεο Άουερμπαχ, βουλευτής του κόμματος “Μεγάλη Συμμαχία για την Εθνική Ενότητα“, ένας σύμμαχος του Μπουκέλε.

Στα μέσα Μαΐου του 2020 η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, ωθούμενη από σοβαρούς επενδυτές από την Wall Street ως την Silicon Valley.

Η άλλη όψη του νομίσματος

Το bitcoin έχει κατά καιρούς κατακριθεί  για την παράνομη χρήση του, την μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τη μεταβλητότητα της τιμής και κλοπές από τις μετατροπές με άλλα νομίσματα. Μερικοί οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένων κατόχων Νόμπελ, το έχουν χαρακτηρίσει εργαλείο σαπουνόφουσκας.

Δείτε επίσης: Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με οριακή πτώση και περιορισμένες διακυμάνσεις

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ