Κάτοικος της Λβιβ περιγράφει τη φρίκη του πολέμου στο politic.gr: «Οι άνθρωποι είναι ενωμένοι, βοηθούν ο ένας τον άλλον» (pics)

Ξημερώματα Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου 2022. Ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ουκρανία – 28 Μαρτίου 2022 και ο πόλεμος συνεχίζεται

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνιάδου

propoli

Βομβαρδισμοί. Εκρήξεις. Σειρήνες πολέμου. Προσφυγιά. Χάος. Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Σε μια Ευρώπη που είχε αφήσει την φρίκη του πολέμου πίσω της. Στο μακρινό παρελθόν. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, καθώς ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πόλεμο για περισσότερο από έναν μήνα.

Κι ενώ οι επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται, ο Βιτάλι, κάτοιοκος της Λβιβ μιλά στο politic.gr, περιγράφοντας την πρώτη ημέρα του πολέμου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη.

«Την πρώτη μέρα του πολέμου, τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου, η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση κοντά στην Λβιβ, σε στρατιωτική υποδομή. Μετά από αυτό, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σοβαρή επίθεση. Αργότερα, στις 12 Μαρτίου τρεις ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν την πόλη Γιαβορίβ (δυτικά της Λβιβ) όπου σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι» γράφει στο μήνυμά του ο Βιτάλι.

Η Μαριούπολη

«Οι σειρήνες πολέμου δεν είναι συνηθισμένες στην Λβιβ σε σχέση με άλλες πόλεις, αλλά ακόμα υπάρχουν. Μέχρι και χθες (26 Μαρτίου 2022) οι κάτοικοι δεν τις έπαιρναν στα σοβαρά, καθώς ηχούσαν, αλλά δεν υπήρχαν εκρήξεις στην πόλη.

Χθες όμως (26 Μαρτίου 2022), σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις. Μία αποθήκη πετρελαίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν ήταν στρατιωτική εγκατάσταση, αλλά αποθήκη πετρελαίου ιδιωτικής εταιρείας, από όπου βάζω βενζίνη στο αυτκίνητό μου» περιγράφει.

«Επιπλέον, οι σαμποτέρ που βοήθησαν τους Ρώσους με την τοποθεσία στην οποία επιτέθηκαν, έχουν ήδη βρεθεί και συλληφεί».

Φωτογραφίες από την έκρηξη:

«Όλοι οι άνθρωποι είναι ενωμένοι»

Συνεχίζοντας, μιλά για την ζωή στην πόλη της Λβιβ μετά το ξέσπασμα του πολέμου: «Γενικά, η ζωή στην περιοχή της Λβιβ παραμένει όπως ήταν και πριν από τον πόλεμο, τίποτα το ιδιαίτερο.

Μόνο ένα πράγμα: Όλοι οι άνθρωποι είναι ενωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Πολλές εθελοντικές ομάδες στην Λβιβ βοηθούν τους πρόσφυγες από άλλες πόλεις, καθώς στέλνουν και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο και όχι μόνο».

Δείτε επίσης: Δήμαρχος Μαριούπολης: «Η πόλη πρέπει να εκκενωθεί πλήρως»

Loading