Βόρεια Μακεδονία: Απελαύνονται ακόμη έξι Ρώσοι διπλωμάτες

Η Βόρεια Μακεδονία χαρακτήρισε σήμερα έξι Ρώσους διπλωμάτες «persone non grate», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, εκλήθη σήμερα στο υπουργείο ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντίκιν και του επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση, με την οποία έξι διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας χαρακτηρίζονται persone non grate.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα σε πέντε ημέρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, οι έξι Ρώσοι διπλωμάτες προέβαιναν σε δραστηριότητες αντίθετες προς τη Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και ως εκ τούτου πρέπει να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας.

Στα τέλη Μαρτίου η Βόρεια Μακεδονία είχε απελάσει ακόμη πέντε Ρώσους διπλωμάτες.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έχει καταδικάσει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ακολουθεί, σε μεγάλο βαθμό, τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το ζήτημα αυτό και έχει επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Επιθυμία της Ρωσίας για επέκταση της χρήσης του ρουβλίου δηλώνει ο Πεσκόφ