Ζελένσκι: «Καμία ρωσική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη»

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε για τα νέα πλήγματα που προκάλεσε στη χώρα του η Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με νέο του μήνυμα αναφέρθηκε στα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας κατά της πόλης Μικολάφ η οποία βρίσκεται νότια, και ξεκαθάρισε ότι ο ουκρανικός στρατός θα απαντήσει.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της Μικολάιφ Ολεξάντρ Σενκέβιτς η πόλη δέχτηκε 12 πυραυλικά πλήγματα, τα οποία όπως είπε μπορεί να ήταν και τα πιο δυνατά από τότε που άρχισε ο πόλεμος. Τα συγκεκριμένα πλήγματα ήταν η αιτία να καταστραφούν σχολεία και σπίτια, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες.

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για «έναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Μικολάιφ και της περιοχής», προσθέτοντας πως «καμία ρωσική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τον στρατό μας και τις υπηρεσίες πληροφοριών μας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι δυνάμεις της Ρωσίας μεταβαίνουν από το ανατολικό τμήμα της χώρας του στις κατεχόμενες περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια και πρόσθεσε ότι «όμως αυτό δεν θα τους βοηθήσει». Το Κίεβο λέει πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με σκοπό την ανακατάληψη των περιφερειών αυτών.

Νωρίτερα χθες, το ουκρανικό γενικό επιτελείο έκανε λόγο περί εσπευσμένων μετακινήσεων ρωσικών στρατευμάτων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Η Μόσχα δεν έχει κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της Ρωσίας είναι 75.000