Ανακαλύψτε τους διατροφικούς μύθους που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία και τις σωστές επιλογές τροφίμων. Διατροφικοί μύθοι έχουν υπάρξει σε όλες τις εποχές και συνεχίζουν να επηρεάζουν σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι ότι το γάλα σόγιας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, πολλοί πιστεύουν ότι τα τρόφιμα χωρίς λιπαρά είναι πάντα πιο υγιεινά από εκείνα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ οι χορτοφάγοι συχνά θεωρούνται ότι δεν έχουν επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών.
Για να φωτίσουν την αλήθεια πίσω από αυτούς τους μύθους, οι New York Times απευθύνθηκαν σε 10 κορυφαίους ειδικούς στη διατροφή από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια απλή ερώτηση: ποιος διατροφικός μύθος θα ήθελαν να καταρριφθεί και γιατί. Δείτε τις απαντήσεις τους.
Είναι αλήθεια ότι οι φρέσκοι καρποί δεν είναι πάντα ανώτεροι από τους κατεψυγμένους ή κονσερβοποιημένους, οι οποίοι μπορεί να είναι εξίσου θρεπτικοί. Η καθηγήτρια πολιτικής δημόσιας υγείας, Sara Bleich, τονίζει τη σημασία της ανάγνωσης των διατροφικών ετικετών και της επιλογής προϊόντων με ελάχιστα πρόσθετα συστατικά.
Ο μύθος ότι όλα τα λιπαρά είναι επιβλαβή έχει οδηγήσει πολλούς να αντικαταστήσουν τα λιπαρά με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κάτι που δεν ευνοεί τη διαχείριση του βάρους. Η Dr. Vijaya Surampudi υπογραμμίζει τη σημασία των υγιεινών λιπαρών, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.
Η μελέτη και η κατανόηση της διατροφής μας είναι καθοριστικές για την υγεία μας. Εξερευνώντας και καταρρίπτοντας τέτοιους μύθους, μπορούμε να λάβουμε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την διατροφή μας και τη γενικότερη ευεξία μας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr