Ανακαλύψτε μια εύκολη και γευστική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού με πετιμέζι, ιδανικό για τη νηστεία του Πάσχα. Μπροστά μας βρίσκεται η Κυριακή του Πάσχα, μια γιορτή γεμάτη παράδοση και γεύσεις. Μέχρι τότε, η παρουσίαση μιας συνταγής που αποπνέει τη νηστεία είναι καίριας σημασίας. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δώσει μια νόστιμη και εύκολη επιλογή: κέικ πορτοκαλιού με πετιμέζι, που ετοιμάζεται γρήγορα και με λίγα υλικά.
Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο Σκαρμούτσος, πλαισιωμένος από τη Φαίη Σκορδά, μας καθοδηγεί σε αυτή τη συνταγή, η οποία προσφέρει μια ευχάριστη εναλλαγή στην παραδοσιακή κουζίνα. Αντί για αμύγδαλα, ο σεφ προτείνει τριμμένα κάσιους, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη νότα στο γλυκό. Αυτή η επιλογή καθιστά το κέικ όχι μόνο νόστιμο αλλά και ξεχωριστό.
Τα υλικά
– 800 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
– 200 γρ. βούτυρο
– 200 γρ. πετιμέζι
– 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 200 γρ. νερό
– 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
– 100 γρ. κάσιους ψιλοκομμένα
– 1 κ.σ. σόδα
– 1 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. γαρύφαλλο
– 1/2 κ.γ. αλάτι
Το μυστικό
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να διατηρήσει το χρώμα και τη γεύση του.
Η διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τριμμένο κάσιους, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια σκληρή ζύμη. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια λιπαρή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr