Έκδοση του Mr. Bitcoin στη Γαλλία προτείνει ο εισαγγελέας

Να απορριφθεί η έφεση του αποκαλούμενου mr. Bitcoin, Αλέξανδρου Βινικ, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με την οποία άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία, πρότεινε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Βίνικ έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές που τον κατηγορούν για «ξέπλυμα» περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση του mr. Bitcoin έχουν ζητήσει, εκτός από την Γαλλία, η ΗΠΑ και η Ρωσία και ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στην τελευταία.

Αιτήματα εξαίρεσης

«Η διαδικασία διεξήχθη και σήμερα εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ της έδρας, και της πλευράς του εκζητούμενου που εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η τελευταία, υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης των δικαστών αλλά και του εισαγγελέα της έδρας. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε η συνήγορος «παραβιάστηκαν σφόδρα τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βίνικ καθώς η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του Βίνικ λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο».

Κι ακόμα ότι ο Βίνικ «δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου.

Loading