Αν. Βίσση: «Στο Μάτι αντίκρισα ένα αλλόκοτο τοπίο»

Το σπίτι της αδελφής της Νίκη, αλλά και της μητέρας της καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Και η Άννα Βίσση δεν διστάζει να επιρρίψει τις ευθύνες που αναλογούν στους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν την κρίση.

propoli

Η γνωστή τραγουδίστρια, μιλώντας στο “TV ONE” της Κύπρου περιέγραψε τις πρώτες της στιγμές, όταν επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή στο Μάτι και αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών που αντιμετώπισε η οικογένειά της.

«Την πρώτη ημέρα που το μάθαμε ήταν ένα νέο συγκλονιστικό. Ένιωσαν τα παιδιά ότι έχασαν τα πάντα και όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν ο ένας τον άλλον την επόμενη μέρα η υλική απώλεια ξεχάστηκε. Είναι πολύ άσχημο να χάνεις τους κόπους μιας ζωής αλλά δεν συγκρίνεται ο πόνος του να χάνεις δικούς σου ανθρώπους και αυτά που μάθαμε εκ των υστέρων και ακόμα εκκρεμούν, αλλά και η μη εύρεση δεκάδων αγνοουμένων, ούτε τη λέξη δεν μπορούμε να πετύχουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση.

Και πρόσθεσε: «Και μένα έχουν πληγεί όλοι οι συγγενείς μου, η αδελφή μου, το σπίτι της μαμάς μου, της οικογένειας του άντρα της αδελφής μου. Τα έζησα και από κοντά την επόμενη ημέρα γιατί λείπαμε Θεσσαλονίκη και πήγαινα καθημερινά στο Μάτι όπου είδα ένα αλλόκοτο τοπίο, ήταν μια χαρά το ένα σπίτι και το άλλο σπίτι δίπλα καμένο. Ο αέρας αυτός που ήταν τόσο μανιασμένος, τόσο έντονος, να πάρει τόσες ζωές στο πέρασμά του».

Τέλος αναφορικά με τις ευθύνες που βαραίνουν τους υπεύθυνους είπε: «Βεβαίως φταίει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα φταίει ο άνθρωπος που διοικεί αυτή τη χώρα; Να φροντίσουν λοιπόν η πυροσβεστική και η αστυνομία να είναι πιο εξοπλισμένοι –γιατί και οι πυροσβέστες άνθρωποι είναι. Διακινδυνεύουν τη ζωή τους αλλά πρέπει να έχουν και τον ανάλογο εξοπλισμό και να είναι αρκετοί ώστε να προλάβουν».

Loading