Διεκδικεί αποζημίωση η Ράικου από την Εισαγγελέα διαφθοράς

Αποζημίωση 150.000 ευρώ από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς-συνεργάτες της, διεκδικεί με αγωγή κακοδικίας που υπέβαλλε η τέως Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αγωγή κακοδικίας η κ. Ράικου επικαλείται τα δημοσιεύματα περί «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της, Λάζαρου Καρνέση, στην υπόθεση Novartis.

Για ποιο λόγο κατηγορεί τη διάδοχο της εισαγγελίας

Η κ. Ραίκου κατηγορεί την διάδοχο της στην εισαγγελία διαφθοράς και τους συνεργάτες της ότι ευθύνονται για την διαρροή σε μερίδα του Τύπου στοιχείων από την ανάκριση που αφορούν τον συζυγό της. Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό συζυγο της να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με τη συζυγό του. Τότε η κα Ράικου με 3 δημόσιες τοποθετήσεις κύκλων της είχε αναφερθεί σε «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει, χωρίς όμως να ονοματίζει το εν λόγω πρόσωπο.

Παραβίαση μυστικότητας

Στην αγωγή που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας κάνει λόγο για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης,παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ τα μέλη του δικαστηρίου θα κληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Την επίμαχη αγωγή κακοδικίας την χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Δείτε επίσης: Η Βασιλική Θάνου ζητά… φοροαπαλλαγή!

Loading