Καστοριά: «Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα με τους ασθενείς να ξεπερνούν τους 400

Διαστάσεις επιδημίας δείχνει να παίρνει η κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά, με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν μεταβεί στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς να έχουν ξεπεράσει τα 400, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

propoli

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, συνηγορούν υπέρ της γαστρεντερίτιδας, ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής προς αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να σημειωθεί δε, ότι κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

Loading