Νέα αναβολή για τη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πέρυσι τον Οκτώβριο μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

propoli

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 16 Ιανουαρίου 2019 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η αναβολή δόθηκε λόγω του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, ο οποίος είναι κρατούμενος και  δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο.

Πρόκειται για συγκρατούμενο των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της δολοφονίας ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς και μπορεί να ρίξει φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανέβαλε προκειμένου την επόμενη φορά να έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου και μίας ακόμη μάρτυρος που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και να τους επιβάλλει πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση.

Loading