Σε Βόζενμπεργκ και Χρυσόγονο οι δικηγόροι της χώρας για το θέμα του ΦΠΑ

Συνάντηση και με την ευρωβουλευτή της ΝΔ και δικηγόρο, Ελίζα Βόζενμπεργκ για το θέμα του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες είχε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός.

Είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση με τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή και δικηγόρο, Κώστα Χρυσόγονο,  για την κατάθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικής ερώτησης.

«Η επιβολή υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες αποτελεί εμπόδιο  για την απονομή της δικαιοσύνης, ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες», επισήμανε η κ. Βόζενμπεργκ.

Απ΄ την πλευρά του ο Δημήτρης Βερβεσός με αφορμή το προωθούμενο από την  Ε.Ε. σχέδιο οδηγίας  για την ομογενοποίηση του ΦΠΑ στα κράτη-μέλη, οδηγία για την  οποία έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  ενημέρωσε για το θέμα την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Βόζενμπεργκ: «Εμπόδιο για την απονομή δικαιοσύνης»

Η κ. Βόζενμπεργκ, αφού επισήμανε ότι η επιβολή υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες αποτελεί εμπόδιο  για την απονομή της δικαιοσύνης, ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, ανέφερε ότι θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα προγραμματίσει τις επόμενες μέρες, συνάντηση, στις Βρυξέλλες, με το Προεδρείο του ΕΛΚ.

Παράλληλα, η κ. Βόζενμπεργκ δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή και δικηγόρο, Κώστα Χρυσόγονο,  για την κατάθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικής ερώτησης.