INTIME

Συνέχεια στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συνεχίζεται σήμερα (23/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

propoli

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω,αλλά απλώς να τον τραυματίσω», υποστήριξε κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο ένας εκ των κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ζητούσαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, που είναι μάρτυρας στην υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως αυτόν που είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Έτσι, φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συμπατριώτες τους, που είναι οι δράστες του εγκλήματος, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο, συνήγορο υπεράσπισης τότε του Αρ. Φλώρου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιό τους.

Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε θανάσιμα στο στήθος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας τού δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου ενώ είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλο σε έκτιση πρωτόδικη ποινής κάθειρξης για το αποκαλούμενο ως σκάνδαλο της Energa – Power.

Η δίκη ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου αλλά διακόπηκε για σήμερα, καθώς δεν ήταν παρών ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, που είναι μάρτυρας στη υπόθεση και του οποίου διατάχθηκε η μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή και άλλων τριών μαρτύρων που επίσης είναι κρατούμενοι.

Loading