Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Πρόκειται για τον 55χρονο άνδρα ο οποίος εμφανίζεται σε video να χτυπά τον 33χρονο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, κοσμηματοπώλη.

propoli

Ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν στον κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, φέρεται ενώπιον του ανακριτή να εξέφρασε τη λύπη του για την κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι.

Υποστηρίζει επίσης, ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Τονίζει, ακόμη, πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή. Μάλιστα, φέρεται να δηλώνει “συγκλονισμένος από την κατάληξη ενός νέου παιδιού”.

Loading