Αγρίνιο: Ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα απατεώνων – Τους «έφαγαν» 125.000 ευρώ σε τρία χρόνια

Πώς κατάφεραν να τους πάρουν τα χρήματα

Θύματα ασυνείδητων πολιτών έπεσαν ηλικιωμένοι στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να τους αποσπάσουν συνολικά 125.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Η Αστυνομία, εντόπισε και συνέλαβε στον νομό Αιτωλοακαρνανίας έναν άνδρα, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο δράστης, όπως ανέφεραν δύο ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματά του, προτάσσοντας ως δικαιολογία τη διαχείριση υποθέσεών τους (αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων, αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς) κατάφερε με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου μέσα σε τρία χρόνια να πάρει από το ζευγάρι 125.000 ευρώ.

Μετά τη σύλληψή του οι Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και κατάσχεσαν τρεις τραπεζικές κάρτες και χειρόγραφες ανυπόγραφες δηλώσεις των ηλικιωμένων, ένα αεροβόλο πιστόλι και δυο φυσίγγια.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Ενεργή η συμμετοχή της Δ. Μηχαηλίδου στις δράσεις για τους άστεγους