Ηράκλειο: 16 μαθητές διαγνώστηκαν με κορονοϊό λίγες μέρες μετά το τελευταίο αντίο σε συμμαθητή τους (vid)

Κανένα από τα παιδιά δεν νοσεί βαριά

Σαν βόμβα έσκασε τις προηγούμενες μέρες ο θάνατος ενός 16χρονου και του θείου του στο Ηράκλειο, μετά την πτώση του ανήλικου σε δεξαμενή μούστου, και την προσπάθεια του θείου του να τον σώσει.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που οι συμμαθητές του τον αποχαιρέτησαν, και σύμφωνα με το STAR 16 παιδιά έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης ανέφερε πως «εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορονοϊού, 16 σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς. Υπήρξε συγκέντρωση μαθητών σε μία κηδεία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιος που να νοσεί βαριά, ωστόσο λόγω του ότι τα κρούσματα είναι πολλά δεν επικρατεί εφησυχασμός. Ο επιμελητής του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας Παύλος Δασκαλάκης δήλωσε ότι «τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και έχουμε άμεση επικοινωνία με τους γονείς».

Οι μαθητές φοιτούν στη Β’ Λυκείου στην Αγία Βαρβάρα, και έχουν κλείσει και τα τέσσερα τμήματα. Από τότε, περίπου 80 μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω ίντερνετ, και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

Δείτε επίσης: AstraZeneca: Εξετάζει αν η νέα παραλλαγή Όμικρον είναι ανθεκτική στο εμβόλιό της