Μ. Γκάγκα: «Διαθέσιμα σε 10 νοσοκομεία τα μονοκλωνικά αντισώματα» – Ποιοι έχουν προτεραιότητα (vid)

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα μίλησε για την διαθεσιμότητα των των μονοκλωνικών αντισωμάτων

«Αρχίζει η διάθεση για 10 νοσοκομεία στην Ελλάδα, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι μία πενταμελής ομάδα γιατρών θα εξετάζει τα αιτήματα χορήγησης και θα αποφασίζει για την χορήγηση τους.

Υπενθυμίζεται πωε σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί, προτεραιότητα έχουν οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι, καθώς και οι έγκυες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε» ενώ υπογράμμισε ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να πηγαίνουν έγκαιρα στον γιατρό.

«Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα» τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως ειδικά στην Β.Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό με καθυστέρηση.

Ολόκληρη η ενημέρωση:

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Τα 175 σημεία πού θα γίνουν αύριο Παρασκευή 26/11 δωρεάν rapid tests