Πάτρα: «Καταπέλτες» εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών (vid)

Ο ιατροδικαστής ζητά να γίνει άμεσα εκταφή έτσι ώστε να μη χαθεί περισσότερος χρόνος

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες το πόρισμα του δικαστή έδειξε ότι στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη βρέθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, η οποία προκάλεσε τον θάνατό της, ενώ στον οργανισμό της βρέθηκαν 13 ουσίες.

propoli

Υπάρχουν αρκετές καταθέσεις βέβαια, 34 στον αριθμό οι οποίες προέρχονται από γιατρούς και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων της Πάτρας και του Ωνάσειου οι οποίες «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ», Βασίλης Λαμπρόπουλος νοσηλεύτρια από το Καραμανδάνειο που χειρίστηκε την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του ’21 επιβεβαίωσε στην κατάθεσή της την αφαίρεση του ρινικού οξυγόνου του παιδιού.

«Θα χτυπούσε και το οξύμετρο και η μητέρα της δεν μας ειδοποίησε πράγματι επιβεβαιώνω ότι της είχε βγει η παροχή ρινικού οξυγόνου», αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Οι συγκεκριμένες καταθέσεις υπάρχουν στη δικογραφία και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τις Αρχές σε νέα δίωξη εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν κάτι αναπάντεχο και είπα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά», συνέχισε διαβάζοντας τις καταθέσεις των γιατρών.

Όσοι ήταν κοντά σε όλα αυτά τα περιστατικά εκείνες τις μέρες και έχουν καταθέσει, περιέγραψαν την 33χρονη ως μια ψυχρή και απαθή μητέρα.

Γιατρός: «Όταν μπήκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο την ρωτούσα τι είχε και δεν μου απαντούσε. Στη μητέρα είπα, «μου φαίνεσαι νορμάλ», καταλαβαίνετε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει καμία πάθηση και θα πάρει εξιτήριο».

Καταπέλτης το πόρισμα του ιατροδικαστή

Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που παραδόθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών και ρίχνει φως στις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η άτυχη Τζωρτζίνα στη σύντομη ζωή της.

Θυμίζουμε πως το μοιραίο τέλος ήρθε στις 29 Ιανουαρίου στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Υπάρχουν συμβάντα και με κυριότερο αυτό που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί σε παλαιότερο χρόνο από αυτό το συμβάν εάν είχε χορηγηθεί κάτι στο παιδί», δήλωσε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

«Να γίνει άμεσα εκταφή»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος χρόνος, ενώ ζητά να γίνει εκταφή της μικρής έτσι ώστε μέσα από τις τρίχες της κεφαλής της να φανεί το αν είχε λάβει περισσότερες φαρμακευτικές ουσίες παλιότερα.

«Οι τρίχες αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για να διαπιστωθεί παλαιότερη δηλητηρίαση», συνέχισε ο κ. Κούτσης.

Στα τέλη Μαΐου αναμένονται και οι τελικές αναφορές από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Πόσα μιλιγκράμ κεταμίνης βρέθηκαν στη Τζωρτζίνα (vid)

Loading