Ρίχνεται και ο στρατός στην μάχη ενάντια του «Μπάλλου» – Νέα σύσκεψη του ΓΕΕΘΑ την Πέμπτη

Σε μέγιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε συνέχεια σύσκεψης υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, συγκάλεσε σύσκεψη την Πέμπτη με την συμμετοχή των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων.

Κατά την διάρκειά της, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για την τήρηση σε μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ένοπλων Δυνάμεων για την συνδρομή σε όση έκταση απαιτηθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν παρθεί συγκεκριμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων που θα ακολουθήσουν την αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού.

  • Τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα.
  • Επιπλέον και πέραν των προαναφερθέντων, από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου.
  • Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και τα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.

Δείτε επίσης: Αττική: Κλειστά σήμερα τα σχολεία που λειτουργούν απογευματινές και βραδινές ώρες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr