Βατόπουλος: «Ποτέ δεν είπαμε να βγουν οι μάσκες»

Στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ και στο Τώρα ότι Συμβαίνει φιλοξενήθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η επιτροπή δεν εισηγήθηκε να βγουν οι μάσκες.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε για την πανδημία στην χώρα μας και τα κρούσματα στους νέους ανθρώπους τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, για την ώρα όμως. Το καλό είναι ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Από εκεί και πέρα η πολύ μεγάλη μετάδοση του ιού σε όλη την Ελλάδα, ανησυχεί γιατί βαριά κρούσματα υπάρχουνε και σε μικρότερες ηλικίες».

Ο κ.Βατόπουλος απατώντας σε ερώτηση της Φαίης Μαυραγάνη για την ασφαλή επιστροφή από τα νησιά τόνισε ότι «το πιο ρεαλιστικό μέτρο είναι να πει κανείς ότι θα πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν συχνά self test ή γενικά τεστ, και να απομονωνόμαστε εφόσον βγουν αυτά θετικά.

Η μάσκα είναι το δεύτερο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, το να φοράμε μάσκα. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά, έχουμε δύο μήνες διακοπές, ο κόσμος θέλει να πάει να διασκεδάσει,  και τα νησιά πρέπει να έχουν κίνηση, για πολλούς λόγος. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ιό. Είναι μία αντίθεση την οποία πρέπει να ζήσουμε».

Ο κ.Βατόπουλος σχολίασε και την μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους τονίζοντας ότι «δεν είπαμε ποτέ να φύγουν από τους εξωτερικούς χώρους. Οι μάσκες λέγαμε ότι δεν χρειάζονται έξω εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός»

Δείτε επίσης: Αχαΐα: Πυρκαγιά στην Ζήρια – εκκενώνεται οικισμός (video)