Η μελέτη εξετάζει τον ρόλο του εγκεφάλου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την αναμονή. Στις καθημερινές μας εμπειρίες, όλοι έχουμε βρεθεί να περιμένουμε, είτε σε τηλεφωνικές αναμονές, είτε σε ουρές τραπεζών ή σε δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτές οι στιγμές μας κάνουν συχνά να αναρωτιόμαστε αν αξίζει να επιμείνουμε ή να απομακρυνθούμε από την κατάσταση αυτή. Ο εγκέφαλός μας φαίνεται να λειτουργεί ως μια εσωτερική αριθμομηχανή, βοηθώντας μας να παίρνουμε αποφάσεις σχετικά με την αναμονή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό *Journal of Neuroscience*, αποκαλύπτει ότι άτομα με βλάβες στις περιοχές του προμετωπιαίου φλοιού (vmPFC και dmPFC) παρουσίασαν λιγότερη υπομονή και δυσκολεύτηκαν να κρίνουν πότε άξιζε να περιμένουν ή πότε ήταν καλύτερο να αποχωρήσουν. Οι επιστήμονες διερευνούν επίσης πώς οι νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, επηρεάζουν την ικανότητά μας να περιμένουμε, με την έρευνα να δείχνει ότι η σεροτονίνη διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.
Αν επιθυμείτε να γίνετε πιο υπομονετικοί, μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνικές γνωστικής επανεκτίμησης, επανατοποθετώντας την εμπειρία σας με νέους τρόπους σκέψης. Επικεντρωθείτε στο σκοπό σας, καθώς η σύνδεση με τον στόχο σας μπορεί να ενισχύσει την υπομονή σας σε δύσκολες στιγμές. Έρευνα που εξετάζει τη συμμετοχή νέων δρομέων σε φιλανθρωπικούς μαραθωνίους έχει αποδείξει ότι η ύπαρξη ενός ισχυρού σκοπού μπορεί να ενισχύσει τη δέσμευση και την υπομονή τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr