Η γενιά Ζ και η μαγειρική: Η αδυναμία στην κουζίνα

Η γενιά Ζ και η μαγειρική: Η αδυναμία στην κουζίνα

Η γενιά Ζ αντιμετωπίζει προκλήσεις στην κουζίνα, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία και τη διατροφή τους. Περισσότερα από τα δύο τρίτα της γενιάς Ζ παραδέχονται ότι δεν διαθέτουν βασικές δεξιότητες μαγειρικής. Συγκεκριμένα, το 42% των ατόμων ηλικίας 18 έως 28 ετών δηλώνει ότι δεν μπορεί να τηγανίσει κάτι, ενώ το 27% δεν ξέρει πώς να ακολουθήσει μια απλή συνταγή για σούπα. Η κουζίνα αποτελεί για πολλούς Zoomers έναν χώρο όπου νιώθουν αβεβαιότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης, γεγονός που τους οδηγεί να καταφεύγουν σε γρήγορες λύσεις, όπως τα έτοιμα γεύματα ή την παραγγελία φαγητού.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη εξάρτηση από το delivery μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία και τον προϋπολογισμό, αφού πρόκειται για μια ανθυγιεινή και ασύμφορη συνήθεια μακροπρόθεσμα. Αντίθετα, το μαγείρεμα στο σπίτι επιτρέπει τον έλεγχο των υλικών και του κόστους, προσφέροντας την ευκαιρία για πιο υγιεινές επιλογές.

Στη διαδικασία μαγειρέματος, οι τεχνικές είναι κρίσιμες. Όταν πρόκειται για τα αβγά, καλό είναι να τα φέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσουμε. Οι χρόνοι βρασμού των αβγών είναι επίσης σημαντικοί: για παράδειγμα, 2 λεπτά βρασμού προσφέρουν υγρό κρόκο και υδαρές ασπράδι, ενώ 10 λεπτά μας δίνουν σφιχτό κρόκο και ασπράδι.

Αφού βράσουμε τα αβγά, είναι καλό να τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό με πάγο, διευκολύνοντας το ξεφλούδισμά τους χωρίς να καταστραφούν.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play