Κέικ βανίλιας με κακάο: Μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει στις παιδικές σας αναμνήσεις

Κέικ βανίλιας με κακάο: Μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει στις παιδικές σας αναμνήσεις

Ανακαλύψτε τη συνταγή για κέικ βανίλιας με κακάο, ιδανική για πρωινό ή γλυκό κέρασμα. Είναι ένα γλυκό που αγαπούν τα παιδιά και μας φέρνει αναμνήσεις από τα σαββατοκύριακα στο σπίτι των γονιών μας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, γνωστός σεφ, επιλέγει να μας μοιραστεί μια αγαπημένη συνταγή: κέικ βανίλιας με κακάο, εύκολο και πεντανόστιμο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον πρωινό μας καφέ ή να αποτελέσει ένα απολαυστικό γλυκό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

– 500 γρ. αλεύρι

– 200 γρ. βούτυρο αγελάδος

– 80 ml ηλιέλαιο

– 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

– 4 αυγά

– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

– 200 ml γάλα

– 60 γρ. κακάο

– 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο θα χρειαστούμε:

– 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

– 100 ml κρέμα γάλακτος

– 1 κ.σ. τρούφα σοκολάτας

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσουμε τόσο βούτυρο όσο και ηλιέλαιο, καθώς το βούτυρο προσφέρει γεύση και το ηλιέλαιο την απαλή υφή.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο, το γάλα, τα αυγά και το κακάο. Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο, το τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για το γλάσο, θερμαίνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι, και μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με το γλάσο και αν επιθυμούμε, προσθέτουμε τρούφα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play